Za buđenje zvona


ISBN:
978-86-531-0378-1
pismo:
ćirilica
strana:
149
format:
21 cm
godina izdanja: 2018.
teaser-text:

Stevan Stanojević, rođen je 1935. godine u Crnoj Travi. Po završetku srednje škole završio je Vojnu akademiju u Beogradu. Studirao je prava u Zagrebu.

povez:
broš

Beleška o autoru

Stevan Stanojević, rođen je 1935. godine u Crnoj Travi. Po završetku srednje škole završio je Vojnu akademiju u Beogradu. Studirao je prava u Zagrebu. Završio je Visoku školu političkih nauka, a 1976. godine magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radni vek proveo je kao aktivni oficir, a najduže na dužnostima nastavnika društvenih predmeta u vojnim školama i akademijama. Penzionisan je januara 1991. godine, sa dužnosti Načelnika Vojno-izdavačkog i novinskog centra u Beogradu.

Bio je aktivan i u društvenom životu. Između ostalog bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, član Izdavačkog saveta lista „Borba”, član Saveta „Tanjuga”, Predsednik Kluba Crnotravaca u Beogradu i dr.

Poezija mu je bila bliska od rane mladosti. Pisao je „za svoju dušu” i retko objavljivao. Iako u poznim godinama, odlučio je da objavi ovu zbirku pesama.

List Price: 495.00 din.
Price: 396.00 din.