Srećan čovek


ISBN:
978-86-531-03-46-0
pismo:
latinica
strana:
302
format:
20 cm
godina izdanja: 2017.
teaser-text:

SREĆAN ČOVEK je romansirana biografija koja prati život Alfreda Melameda, od detinjstva u Bitolju, preko studentskog života u predratnom Beogradu

povez:
broš

SREĆAN ČOVEK je romansirana biografija koja prati život Alfreda Melameda, od detinjstva u Bitolju, preko studentskog života u predratnom Beogradu, patnji u nemačkim logorima za oficire, progona od strane partije u posleratnoj Jugoslaviji, neuspelog naseljavanja u Izrael i konačnog nalaženja doma i ličnog ostvarenja u Beču.
Knjiga daje živopisnu panoramu 20. veka, ispričanu sa mnogo evokativnih detalja o likovima i mestima, pri čemu se ne primećuju granice između stvarnog i fiktivnog. Autentične fotografije uklopljene u tekst doprinose utisku realnost. Teške teme, kao što su ratna stradanja, siromaštvo, verske nedoumice, propadanje braka i razočarenje dece, ispričane su sa mnogo emocija ali i humora.
Unutrašnji život glavnog lika i njegova borba da vodi uspešan, moralan i srećan život ogoljeni su do najdubljih refleksija. Alfred Melamed uspeva da snagom svoga intelekta strgne lance koji ga sputavaju i iznova procveta, da bi na kraju svog dugog puta spoznao da je imao sadržajan i dostojanstven život, kao srećan čovek. Kao takav može da bude uzor svima koji pokušavaju da žive srećne i ispunjene živote.

List Price: 1,000.00 din.
Price: 800.00 din.