Bogu iza leđa


ISBN:
978-86-531-0430-6
pismo:
latinica
strana:
561
format:
20 cm
godina izdanja: 2018.
teaser-text:

Na koji način mlada, posvećena lekarka uspeva da sačuva zdrav razum i da zaštiti one koje voli usred bombi, ubijanja, zatočeništva, strane okupacije i gladi, koji karakterišu život u Evropi tokom dva svetska rata? Bogu iza leđa je priča o Desi Jovanović iz Beograda, hrabroj ženi koja prkosi sudbini i postaje lekarka u svetu u kojem dominiraju muškarci, početkom XX veka

povez:
broš

Miki Knežević živi u Medisonu, Viskonsin, sa svojim mužem. Osim pisanja romana, Miki Knežević se bavi i nezavisnim novinarstvom i koautor je knjiga za engleski kao drugi jezik (ESL, serija Interactions/Mosaics), koje se za Random House i McGraw-Hill izdaju već punih 25 godina.
Na koji način mlada, posvećena lekarka uspeva da sačuva zdrav razum i da zaštiti one koje voli usred bombi, ubijanja, zatočeništva, strane okupacije i gladi, koji karakterišu život u Evropi tokom dva svetska rata? Bogu iza leđa je priča o Desi Jovanović iz Beograda, hrabroj ženi koja prkosi sudbini i postaje lekarka u svetu u kojem dominiraju muškarci, početkom XX veka.
Bogu iza leđa prati Desu od Beograda do Francuske, Tunisa i Makedonije, i zatim nazad u Beograd, dok previranja oko dva svetska rata haraju Evropom. Između dva rata Desa pronalazi svoju ljubav u Francuskoj sa Danilom Marićem. Njihov odnos će u ekstremnim okolnostima proći kroz bezbroj iskušenja.
Bombardovanje Beograda od strane Hitlera u aprilu 1941. baciće Desin život i zemlju u kolaps. Tokom Drugog svetskog rata preživljavanje je borba koja svakog dana kreće iznova, i na ličnom i na profesionalnom planu.
Konačno, puške se stišavaju i Desa se nada predahu, ali se jad nasta¬vlja nakon što Jugoslavija potpadne pod Titovu diktaturu. Tokom cele karijere Desa se očajnički bori da sačuva pacijente, ponekad i u beznadežnim uslovima. Nakon toga sledi Desino uzbudljivo putovanje u malu naciju koja se našla usred unakrsne vatre između velikih svetskih sila.

List Price: 1,320.00 din.
Price: 1,056.00 din.