Božanski duh i priroda


pismo:
latinica
strana:
131
format:
B5
.
teaser-text:

Gde je granica između boga i prirode? Večno religijsko pitanje, a i ljudsko, što nam je Tvorac ostavio, je tema Bencovih proučavanja. Ovo je četvrta Bencova knjiga u okviru odabranih dela

povez:
tvrd

Ernst Benc, rođen 1907. godine, bio je od 1935. do svoje smrti 1978. ordinarijus za istoriju crkve i dogme na univerzitetu Marburg. Važi kao jedan od najvećih i najraznovrsnijih teologa ovog veka.
Gde je granica između boga i prirode? Večno religijsko pitanje, a i ljudsko, što nam je Tvorac ostavio, je tema Bencovih proučavanja. Ovo je četvrta Bencova knjiga u okviru odabranih dela znamenitog istoričara religije koju objavljuje „Čigoja štampa”. Istraživač koji je najbolje pronikao u istoriju religije stalno tragajući za suštinom čovekove potrebe da otkrije Boga, bavi se u ovim moglo bi se reći putopisnim zapisima, odgonetanjem i tajnom zašto su ljudi koji veruju nalazili utočište u monaškim zajednicama. Većina znamenitih manastira u svim verama smeštena je u takvim prirodnim okruženjima koja zadivljuju i podsećaju na prisustvo božanskog duha i njegovo učešće u stvaranju tog mesta. Krajolici koje opisuje su prosto neverovatni. Verovatno je predavanje prirodi uslov da čovek bude bliže Bogu.
Benc krstari svetom i pokušava da odgonetne neka dela Boga u prirodi. Od Evrope do Japana vodi ga njegov istraživački duh.

List Price: 660.00 din.
Price: 528.00 din.